Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüksek Hızlı Tren projesi Sivas-Yozgat-Ankara hattı toplantısında ele alındı

Sivas-Yozgat-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı detaylı bir şekilde görüşüldü.

Sivas-Yozgat-Ankara Yüksek Hızlı Tren

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, Sivas-Yozgat-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Abdulkadir Akgül, Milletvekili Süleyman Şahan, Yüksek Hızlı Tren projesinin Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı ve 100. yıla değer katan bir projenin, Yozgat’ın hızına hız katan bir hizmet olduğunu vurguladılar.

Yüksek Hızlı Tren hattının bölge için önemine değinen Akgül ve Şahan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bilet fiyatları, sefer sayıları, ulaşım hızı gibi konuların detaylı bir şekilde ele alındığını belirtti.

Sivas, Yozgat ve Ankara illerini birbirine bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattının, bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.

Yolculuk sürelerinin kısalmasıyla birlikte iş dünyası ve turizm açısından da büyük avantajlar sağlayacak olan yeni hattın, bölgedeki altyapıyı güçlendireceği ve istihdam yaratacağı öngörülüyor.