Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Talim ve Tashih-i Huruf Kursu Tamamlandı

Yozgat İl Müftülüğü’nün düzenlediği kursla 14 din görevlisi, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okuma ve mesleki yeterliliklerini artırma eğitimi aldı.

Yozgat İl Müftülüğü’nün düzenlediği kursla 14 din görevlisi, Kur’an-ı Kerim’i

Yozgat İl Müftülüğü tarafından cami hizmetlerinde görev yapan din görevlilerinin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen Talim ve Tashih-i Huruf Kursu başarıyla tamamlandı. 04 Kasım 2024 ile 24 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşen kurs, imam hatip ve müezzin kayyım olmak üzere toplam 14 din görevlisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim programında, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun şekilde okumayı sağlamak için Talim, Tecvid, Tashih-i Huruf ve Meharic-i Huruf konularında dersler verildi. Ayrıca Kur’an-ı Kerim meali, ilmihal, din görevliliği formasyonu ve musiki gibi dersler de programa dahil edildi. Eğitimler, Bilal Şahin Hafızlık Kursu’nda uzman rehber öğreticiler tarafından verildi.

Kursu başarıyla tamamlayan din görevlileri için Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, müftü yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla bir sertifika töreni düzenlendi. Programda konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, kursiyerleri ve eğitici kadroyu tebrik ederek bu tür eğitimlerin din görevlilerinin mesleki yeterliliğini artırmada önemli rol oynadığını vurguladı.

Gelecekte de benzer kursların düzenleneceğini ifade eden Gülden, Kur’an-ı Kerim’in doğru bir şekilde öğretilmesi ve öğrenilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.