Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Jandarma Anız Yangınlarına Karşı Uyarıyor

Yozgat Yenifakılı İlçe Jandarma

Yozgat Yenifakılı İlçe Jandarma Komutanlığı, yaz aylarında artan hava sıcaklıklarının neden olduğu anız yangınlarına karşı köylerde bilgilendirme çalışmaları yürütüyor.

Yozgat ili Yenifakılı İlçe Jandarma Komutanlığı, sorumluluk alanındaki köylerde, yaz aylarında artan hava sıcaklıklarından dolayı meydana gelen anız yangınlarına dikkat çekerek, biçerdöver sahipleri ve operatörlerine yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi.

Biçerdöver Kullanıcılarına Uyarılar

Jandarma ekipleri, biçerdöver sahipleri ve operatörlerinin sorumluluklarına vurgu yaparak, G sınıfı sürücü belgesi veya biçerdöver operatör belgesi olmayan kişilerin kesinlikle biçerdöver kullanmamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, biçerdöverlerin her zaman 2 adet 6’şar kiloluk yangın söndürme cihazı bulundurmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Yangınlara Karşı Önlem

Jandarma, anız yangınlarının önlenmesi ve meydana gelebilecek yangınlara karşı hızlı müdahale edilebilmesi amacıyla bu tür tedbirlerin hayati önem taşıdığını vurguladı. Ekipler, köylülerin ve biçerdöver kullanıcılarının bilinçlenmesi için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Halktan Destek İstendi

Yenifakılı İlçe Jandarma Komutanlığı, köylerde yaşayan vatandaşlardan da bu konuda duyarlı olmalarını ve olası yangın durumlarında hızlıca ilgili birimlere bilgi vermelerini istedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte anız yangınlarının artabileceği gerçeğine dikkat çeken jandarma ekipleri, köylerde ve tarım alanlarında yangın riskine karşı alınacak her türlü önlemin hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlattı.