YouTube

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Yozgat’ta, 48 çocuk koruyucu aile ile sevgisiyle büyüyor

Yozgat’ta, 48 çocuk koruyucu aile ile sevgisiyle büyüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu belirterek, koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal 36 koruyucu ailenin yanında 48 çocuğun bulunduğunu aktardı. Topal, koruyucu aile konusuna dikkat çekmek ve koruyucu aile sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İl Müdürü Topal, Yozgat’ta 2024 yılında 12 ailenin koruyucu aile olmak için müracaatta bulunduğunun altını çizerek, 8 ailenin sırada beklediğini aktardı.

AİLE ODAKLI HİZMET

İl Müdürü Topal, deprem sonrasında koruyucu aile başvuru sayısının arttığını belirtti.
Yozgat’ta, Aile odaklı sosyal hizmetler kapsamında yürütülen en önemli sosyal hizmet modellerinden biri olan koruyucu aile modeliyle çocukların aile ortamında sağlıklı gelişmelerinin amaçlandığını dile getiren İl Müdürü Topal, Korunma ihtiyacı olan çocuklardan çeşitli sebeplerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayanların eğitim, bakım ve yetiştirilmesi sorumluluğunu devletle paylaşan “Koruyucu aileler”, bu çocukların aile ortamında büyümelerine katkı sağladığına vurgu yaptı.

ÇOCUKLAR HAYATA HAZIRLANIYOR

Koruyucu aile modeli ile devlet korumasındaki çocukların, çocukluklarını aile ortamında geçirmelerinin amaçlandığının altını çizen İl Müdürü Topal, çocukların bir ebeveyn desteği ve gözetimi ile hayata hazırlanmalarının sağlandığına değindi.
Yozgat’ta depremzede çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne geçen yıl bin 627 ‘koruyucu aile’ başvurusu yapıldığı öğrenildi.

KORUYUCU AİLELERE ZİYARET

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeynep Yazıcı, Koruyucu Aile Birimi personelleri ile birlikte Yozgat’ta ki koruyucu aileleri ve çocukları ziyaret etti.

İl Müdür Yardımcısı Zeynep Yazıcı, koruyucu aile oldukları çocuklara annelik, babalık yapan ailelere teşekkür etti.

Yazıcı; aile sıcaklığı ile büyüyen çocukların anne baba sevgisi ile aile ortamında yetişmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Yazıcı, çocuklara sıcak bir yuvanın huzurunu sağlayan koruyucu ailelerin her daim yanlarında olduklarını belirtti.

İl Müdür Yardımcısı Yazıcı, koruyucu aile uygulaması hakkında bilgi almak ve koruyucu aile olmak isteyen ailelerin mutlaka Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden bilgi alınmasını isteyerek şartları uygun ailelerin devlet koruması altındaki bu çocukların ailesi olabileceğini kaydetti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji