Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat ve Çorum Arasındaki Kazankaya Kanyonu Yoğun İlgi Görüyor

Yozgat ile Çorum arasında

Yozgat ile Çorum arasında yer alan ve 12 kilometre uzunluğunda olan Kazankaya Kanyonu, ortasından geçen Çekerek Irmağı ve tarihi kalıntıları ile dikkat çekiyor. Hititler döneminde avlak olarak kullanılan bu kanyonda, kayalık üzerine kazılı Kybele Tanrıça heykeli de bulunuyor.

Kazankaya Kanyonu, Aydıncık’ın Kazankaya Mahallesi’nden başlayarak, Çorum’un İncesu ilçesine kadar uzanıyor ve “saklı cennet” olarak adlandırılıyor. Kanyonun turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Çorum bu konuda yaptığı projelerle önemli bir mesafe kat etti. Kanyonun İncesu bölgesindeki girişine konaklama tesisleri yapıldı ve kanyon içerisinde yapılan geziler için ahşap bir asma köprü tesis edildi. Yerli ve yabancı turistler, bu doğal güzellikleri görebilmek için bölgeye akın ediyor.

Doğal ve tarihi güzelliğiyle ön plana çıkan Kazankaya Kanyonu, Kazankaya ve İncesu’yu birbirine bağlıyor. Çorum tarafından İncesu Kanyonu olarak bilinen ve Yozgat sınırından başlayarak Çorum’un Ortaköy ilçesinde son bulan 12 kilometre uzunluğundaki bu kanyon, sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri ile ziyaretçi akınına uğruyor.

Aydıncık ilçesinde yer alan ve dünyada eşine az rastlanır bir güzelliğe sahip olan volkanik Kazankaya Kanyonu, içerisinden kıvrılarak yol alan Çekerek Irmağı ile dikkat çekiyor. Bu ırmak, Amasya’nın kuzey kesiminde Yeşilırmak’a karışıyor. İsmi gibi bir kazanı andıran Kazankaya Kanyonu, Aydıncık sınırlarında başlayıp Çorum’a bağlı İncesu köyünde son bulan 12 kilometrelik bir parkurdan oluşuyor.

Kazankaya Kanyonu, doğal ve tarihi zenginlikleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlıyor ve her geçen gün daha fazla ziyaretçi çekiyor. Turizm potansiyelinin farkında olan yetkililer, kanyonun tanıtımını ve turizme kazandırılmasını sağlamak amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.