YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,26
Yozgat Valisinden Yerköy-Kayseri Hızlı Tren hattı hakkında açıklama yaptı, işte detaylar

Yozgat Valisinden Yerköy-Kayseri Hızlı Tren hattı hakkında açıklama yaptı, işte detaylar

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kentte görev yapan gazetecilerle İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelerek, Kayseri – Yerköy Hızlı Tren hattı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kayserililerin en çok merak ettiği projelerden biri olan bu hattın Yozgat’ın turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Özkan, Yozgat’ta göreve başladığı 9 aylık süre içerisinde, seçimler, dini bayramlar ve özel günler gibi önemli dönemleri hep birlikte geçirdiklerini söyledi. Bu süre zarfında yapılması gereken birçok iş olduğunu ifade eden Özkan, “Bu yıl herhangi bir aksilik olmazsa İl Özel İdaresi olarak köylerimizde içme suyu, kanalizasyon, tarımsal sulama ve diğer alanlarda 300 milyon, ajansların katkısıyla da 200 milyon olmak üzere toplamda 500 milyon liralık çalışma yapılacak.” dedi.

Özkan, hızlı tren hattının Yozgat’ın turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Yozgat havalimanı inşaatı 2025’te tamamlanacak. Bir taraftan hızlı tren hattı, bir taraftan da Yerköy – Kayseri hızlı tren hattı inşaatının tamamlanmasıyla Yozgat, yolların kesiştiği bir nokta olmanın ötesine geçecek ve gönüllerin kesiştiği bir nokta haline gelecek. Ancak bunun için biraz zamana ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Stadyum inşaatı ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Özkan, belediyeden Yozgat İl Özel İdaresine devredilen kadın aquapark için de konaklama projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Yozgat Rehabilitasyon Merkezi binasında tadilat çalışmasına ihtiyaç olduğunu, bu nedenle Yerköy Eski Devlet Hastanesi’ni rehabilitasyon merkezine dönüştürmeyi planladıklarını belirtti.

Bozok Organize Sanayi Bölgesi’nde de önemli gelişmeler kaydedildiğini söyleyen Özkan, 30 parselden 12’sinin satıldığını, 5-6 yatırımcı ile de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Vali Özkan, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji