Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde, YKS Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günleri Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, Yozgat Bozok Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri başladı. Aday öğrenciler ve aileleri, 2 Ağustos’a kadar üniversiteyi yakından tanıma fırsatı bulacak.

Sınav sonrası da önemli karar noktalarından biri olan üniversite tercihlerinde gençleri yalnız bırakmayan Yozgat Bozok Üniversitesi, aday öğrencilerin bireysel tercihleri ve sonuçları doğrultusunda yerleşebilecekleri bölüm ve programlarımız hakkında yol gösterici bilgiler aktaracak. Ücretsiz olarak düzenlenecek olan tanıtım günlerinde fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları aday öğrencilere tanıtılacak. Üniversite tanıtım temsilcileri tarafından aday öğrencilere üniversitenin bölüm ve programları, kontenjanlar, sosyal ve sportif imkânları, sağlık, barınma, beslenme, ulaşım olanakları gibi konular hakkında bilgi verilerek kariyer planlamalarına ilişkin doğru tercih yapmalarında yardımcı olunacak.

YOBÜ 2024 YKS Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günleri, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Bozok Evi’nde gerçekleştirilecek. “Tanıtım ve Tercih Günleri” içerisinde aday öğrenciler ve aileleri, üniversitenin sunduğu eğitim imkanlarını, sosyal ve kültürel aktiviteleri, kampüs yaşamını ve daha birçok detayı yerinde görerek öğrenebilecekler.
Üniversitenin deneyimli akademik kadrosu ve tanıtım ekibi de aday öğrencilere merak ettikleri tüm konularda yardımcı olacak. Akademik programlar, fakülteler ve bölümler hakkında detaylı bilgi almanın yanı sıra, burs imkânları, yurt imkanlarını ve uluslararası değişim programları hakkında da bilgi sahibi olunabilecek. Ayrıca, üniversitenin sunduğu staj ve iş imkânları, mezunlarının başarı hikayeleri de aday öğrencilere aktarılacak.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar,  22 Temmuz- 2 Ağustos tarihlerinde saat 10.00-17.00 arası olmak üzere YKS tercih danışmanlığı ve bölüm tanıtımları için Yozgat Bozok Evi’nde tanıtım ve tercih günleri düzenleneceğini söyledi.

Rektör Yaşar,  fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları; uzman akademisyenler tarafından aday öğrencilere tanıtılacağını ifade etti.

Öğrencilerin geleceklerini belirleyen tercih günlerinin, üniversite adayları için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Yaşar, öğrencilerin puanlarına, başarılarına ve yeteneklerine uygun tercih yapabilmeleri için bu hizmeti sunduklarını aktardı.

 Aday öğrencilere, Yozgat Bozok Üniversitesi’ni tercih etmeleri tavsiye sinde bulunan Prof. Dr. Yaşar, “Zengin yurt imkânları ve hızlı ulaşım seçeneği, aday öğrencilerin Yozgat Bozok Üniversitesi gibi bir üniversiteyi tercih etmelerinde etkili olacaktır. Bu da üniversitenin öğrenci sayısını ve popülaritesini artırabilir. Genel olarak, bu olanaklar öğrencilerin konforunu ve deneyimini artırmanın yanı sıra üniversitenin cazibesini ve etkinliğini artırabilir” dedi.