Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerköylüler Dikkat, ‘Kart Aidat ve İşlem Ücreti İadesi’ mesajlarına itibar etmeyin

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM),

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yayılmaya devam eden ve “Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 yılın kart aidatlarının iade edileceği” şeklindeki iddialara karşı önemli bir açıklama yaptı.

Son dönemde kredi kartı aidatlarının geri ödenmesiyle ilgili sahte haberlerin arttığı belirtilirken, bu iddiaların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak yayımlandığı ifade ediliyor.

DMM, sosyal medyada dolaşan bu tür bilgilerin güvenilir olmadığını ve dolandırıcılık amacı taşıdığını vurguladı. Açıklamada, “Bazı sosyal medya platformlarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak, ‘Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 yılın kart aidatlarının iade edileceği’ şeklinde paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımlar dolandırıcılık amaçlıdır. ‘Kart aidat ve işlem ücreti iadesi’ vaadiyle yayımlanan linkler aracılığıyla, kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin çalınması hedeflenmektedir” denildi.

DMM, bu dolandırıcılık faaliyetlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının isimleri ve logolarını kullanarak daha inandırıcı hale getirildiğini belirtti. Açıklamada ayrıca, vatandaşların e-Devlet bilgilerini korumak için dikkatli olmaları gerektiği ve resmi kurumların duyurularını takip etmeleri gerektiği vurgulandı. Şüpheli bağlantılardan uzak durulması gerektiği belirtildi.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinden korunmak için resmi ve güvenilir kaynaklardan bilgi alması, e-Devlet bilgilerini paylaşırken dikkatli olması ve şüpheli paylaşımlardan kaçınması gerektiği ifade edildi. Özellikle sosyal medyada karşılaşılan bu tür sahte haberlerin yayılmaması için toplumun bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulandı.