YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,26
Yerköylü esnaflar dikkat, uymayanlara 49.276 TL idari para cezası uygulayacak

Yerköylü esnaflar dikkat, uymayanlara 49.276 TL idari para cezası uygulayacak

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Harun Evcimen, mükellefleri 2023 yılı ticari defterleri konusunda uyararak, defterlerin kapanış onayının 30 Haziran 2024 tarihine kadar yaptırılmaması durumunda 49.276 TL idari para cezasıyla karşılaşacaklarını bildirdi.

Evcimen, Türk Ticaret Kanunu’nun 64. maddesi gereği her tacirin ticari defterleri tutma zorunluluğuna ve bu defterlerin içeriğinin net bir şekilde belirtilmesi gerektiğine dikkat çekti. Fiziki ortamda tutulan ticari defterlerin kapanış tasdiklerinin Türk Ticaret Kanunu’na göre yapılması gerektiğini vurgulayan Evcimen, elektronik ortamda tutulan defterlerde ise noter onayı aranmadığını belirtti.

Ayrıca, fiziki ortamda tutulan yevmiye defterlerinin kapanış onayının, 30 Haziran 2024 tarihinden sonra en geç 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününe kadar notere ibraz edilerek yapılması gerektiğini söyledi. Bu sürecin önemini vurgulayan Evcimen, ticari defterlerin eksiksiz ve kanuna uygun olarak tutulması gerektiğini ve yasal düzenlemelere uygun olmayan defterlerin ticari davalarda delil olarak kabul edilmeyeceğini belirtti.

Sonuç olarak, mükelleflerin ticari defterlerinin kapanış tasdiklerini zamanında yaptırmaları gerektiğini ve aksi halde ciddi idari para cezalarıyla karşılaşabileceklerini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji