YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,26
Yangın riskine karşı 39 ilde ormanlara giriş yasaklandı, Yozgat’ta dahil

Yangın riskine karşı 39 ilde ormanlara giriş yasaklandı, Yozgat’ta dahil

Türkiye genelinde meteorolojik şartlar bakımından yangın riski taşıyan Yozgat dahil 39 ilde, ormanlara girişler yasaklandı. Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonları, alınan tedbirler çerçevesinde bu kararı aldı.

Komisyon toplantılarında, meteorolojik verilere dayanarak hava sıcaklıklarının artacağı ve kuvvetli rüzgarların etkili olacağı belirtilerek, yangına müdahale ekiplerinin koordinasyonu ve görev dağılımı, hava ve kara araçlarının kullanımı, yangın bölgelerindeki yerleşim yerlerinin güvenliği ve tahliyesi gibi önlemler ele alındı. Ayrıca, kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve halkla işbirliği içinde çalışılması kararlaştırıldı.

Karar kapsamında Marmara’da 9, Ege’de 6, Akdeniz’de 9, İç Anadolu’da 7, Karadeniz’de 4, Güneydoğu Anadolu’da 2 ildeki ormanlara farklı tarihlerde giriş yasaklandı. Ayrıca, tabiat parkları, mesire ve günübirlik kullanım alanlarında mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması esasları belirlendi; bazı bölgelerde ise ateş yakılması tamamen yasaklandı.

Alınan tedbirlerle, sönmeden atılan sigara izmaritleri ve dikkatsizlikten kaynaklanan yangınların önlenmesi hedefleniyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji