Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzman Dr. Ali Demir uyardı, “Kene’ye karşı daha dikkatli olun”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Demir, kene ısırıklarının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda artan kene vakalarına dikkat çeken Dr. Demir, vatandaşları bilinçli olmaya ve önlem almaya çağırdı.

Dr. Ali Demir, “Kene ısırıkları ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi ölümcül hastalıklara neden olabilen kenelere karşı dikkatli olunmalıdır” dedi. Kenelerin genellikle açık alanlarda, çimenlik ve ormanlık bölgelerde bulunduğunu belirten Demir, “Bu tür alanlarda zaman geçiren kişilerin, döndükten sonra vücutlarını kene kontrolünden geçirmeleri hayati önem taşımaktadır” diye ekledi.

Kenelerle mücadelenin en etkili yolunun önlem almak olduğunu vurgulayan Dr. Demir, şunları söyledi: “Uzun kollu giysiler giymek, pantolon paçalarını çorapların içine sokmak ve böcek kovucu spreyler kullanmak gibi basit tedbirlerle kene ısırıklarından korunmak mümkündür. Kene ısırığı durumunda ise hemen sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.”

Yerköy Devlet Hastanesi’nin kene ısırıkları konusunda gerekli tüm tedbirleri aldığını ve vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Dr. Demir, “Erken müdahale, hayati riskleri azaltmada büyük önem taşır. Keneyi kendi başınıza çıkarmaya çalışmak yerine, uzmanlardan yardım alınması gerekir” dedi.