Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TULİP projesi ile yeşil alanlar artıyor

Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında Çekerek ilçesinin Çandır köyünde ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında Çekerek ilçesinin Çandır köyünde önemli ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarına devam ediyor.

Proje kapsamında 600 hektarlık alanda doğal yaşamı koruma ve toprak erozyonunu önleme amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, bu alanda 56,5 kilometrelik teras, 27 bin fidan dikimi ve bin 670 ocak tohum ekimi gibi geniş çaplı ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştiriyor. Ayrıca, sahada 6 bin 765 metre kafes tel eşik, 2 bin 389 metreküp kuru duvar eşik, 6,2 kilometre servis yolu ve 22 kilometre tel ihata yapımı planlanıyor.

Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada, projenin bölgedeki doğal dengenin korunması ve sürdürülebilir çevre hedeflerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiği vurgulandı. Valilik, “Orman İşletme Müdürlüğümüzce yürütülen bu çalışmalar, bölgenin ekosisteminin korunması ve geliştirilmesi için büyük önem taşımaktadır. Proje tamamlandığında, bölgede hem doğal yaşam hem de insan yaşamı için daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Orman İşletme Müdürlüğü, projeyi başarıyla tamamlamak ve bölgedeki yeşil alanları artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.