Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSE’den Fırınlarda Satılan Ekmeğe Yeni Standartlar, Üretim Bilgileri Etikette Zorunlu

TSE’den Fırınlarda Satılan Ekmeğe Sıkı Denetim: Üretim Bilgileri Artık Etikette Zorunlu.

TSE'den Fırınlarda Satılan Ekmeğe Sıkı Denetim: Üretim Bilgileri Artık Etikette

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), fırınlarda satılan ekmeklerle ilgili yeni düzenlemeler getirdi.

Artık fırınlarda üretilen ekmeklerin üzerine, üretim yeri, fırının adı, üretim tarihi, kullanılan unun türü ve son kullanma tarihi gibi bilgilerin yazılması zorunlu hale getirildi.

Yeni standartlara göre, ekmeklerin kabarık, iyi pişmiş ancak yanmamış olması gerekiyor. Ayrıca ekmeğin elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılması ya da poşete konulması gerekiyor.

Bazı fırıncılar, “Günlük ve sıcak üretim yapan fırınlar olarak, bu etiketlere gerek olmadığını düşünüyoruz” diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.

Ancak TSE, tüketicinin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla bu yeni standartların hayata geçirileceğini belirtti.