Türk Standartları Enstitüsü (TSE), fırınlarda satılan ekmeklerle ilgili yeni düzenlemeler getirdi.
Artık fırınlarda üretilen ekmeklerin üzerine, üretim yeri, fırının adı, üretim tarihi, kullanılan unun türü ve son kullanma tarihi gibi bilgilerin yazılması zorunlu hale getirildi.
Yeni standartlara göre, ekmeklerin kabarık, iyi pişmiş ancak yanmamış olması gerekiyor. Ayrıca ekmeğin elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılması ya da poşete konulması gerekiyor.
Bazı fırıncılar, “Günlük ve sıcak üretim yapan fırınlar olarak, bu etiketlere gerek olmadığını düşünüyoruz” diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.
Ancak TSE, tüketicinin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla bu yeni standartların hayata geçirileceğini belirtti.