YouTube

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %2,26
TBMM’de Kripto Varlıklara İlişkin Düzenlemeler Kabul Edildi

TBMM’de Kripto Varlıklara İlişkin Düzenlemeler Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni kabul etti. Teklif, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenlemeyi, izne tabi kılmayı ve denetlemeyi amaçlıyor.

Kabul edilen düzenlemeyle, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kuruluş ve faaliyetlerinin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iznine bağlanması, izinsiz faaliyetlerde bulunanlara hapis cezası getirilmesi öngörülüyor. Ayrıca, kripto varlık alım satımı ve transfer işlemleri ile ilgili kurallar belirlenerek, hukuka aykırı faaliyetler ve bilgi güvenliği ihlalleri gibi durumlar için yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğu ve cezai yaptırımlar da düzenleniyor.

Yurt dışındaki kripto firmalarına, belirli bir süre içinde Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırmaları çağrısı yapılırken, kripto hizmeti veren ATM’lerin kapatılması da planlanıyor. Ancak, teklifin eleştirilen yanlarından biri, SPK’ya mahkeme kararı olmadan doğrudan internet üzerinden içeriğin kaldırılması ve erişim engeli getirilmesi yetkisi verilmesi olarak öne çıkıyor.

Yeni düzenleme ile SPK’nın, izinsiz sermaye piyasası faaliyetleri ve piyasa bozucu eylemler gibi durumlarda doğrudan müdahale yetkisinin genişletildiği belirtiliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji