YouTube

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %2,26
Sürücüler dikkat: Yerli radarlar yollarda, yapay zeka destekli sistem hız ihlallerini anında tespit ediyor

Sürücüler dikkat: Yerli radarlar yollarda, yapay zeka destekli sistem hız ihlallerini anında tespit ediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) trafik birimleri, yerli ve milli imkanlarla üretilen yeni nesil mobil radar sistemlerini kullanmaya başladı.

14 Haziran 2024’ten itibaren aktif olarak kullanılan bu sistemler, yapay zeka desteğiyle 4 şeritteki tüm araçların hızlarını anında ölçebiliyor ve ihlalleri otomatik olarak bildiriyor.

Operatörsüz Sistem Anında İhlalleri Bildiriyor

Tripod veya araç üzerine kurulabilen radar sistemi, operatör ihtiyacı duymadan karayolundaki araçların plaka ve hız bilgilerini otomatik olarak okuyor.

EGM PolNet ağına aktarılan bu veriler, sistem tarafından hız ihlali sorgusuna tabi tutuluyor ve ihlal durumunda trafik ekiplerine anında bildirim gönderiliyor. Bu sayede kural ihlali yapan sürücülere karşı yasal işlem uygulanabiliyor.

Yapay Zeka ile Araç Sınıflandırması ve Tüm Hava Koşullarında Çalışma

Veri tabanı sorgusu gerektirmeden yapay zeka ile araç sınıflandırması yapabilen sistem, karayollarında aynı yöndeki 4 şerit de dahil olmak üzere tüm araçların hızlarını tespit edebiliyor. Gündüz ve gece, her türlü hava koşulunda çalışabilen sistem, otoyollar ve diğer tüm karayollarında aktif olarak kullanılıyor.

Kurban Bayramı’nda da Yoğun Kullanıldı

Yeni nesil mobil radarlar, son 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de tüm yollardaki radar denetimlerinde kullanıldı. Bu sayede bayram trafiğinde hız ihlallerinin önüne geçilmesine ve kazaların önlenmesine katkıda bulunuldu.

Yeni Radar Sistemi Trafik Güvenliğini Artırıyor

Yerli ve milli imkanlarla üretilen bu yeni nesil radar sistemi, trafik güvenliğinin artırılmasına önemli katkı sağlıyor. Hız ihlallerini anında tespit ederek ve ihlalci sürücülere caydırıcı cezalar uygulayarak, kazaların önlenmesine ve trafik düzeninin sağlanmasına yardımcı oluyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji