Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SON DAKİKA : LGS 2024 tercih sonuçları açıklandı işte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler, “www.meb.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numarası, okul numarası ve doğum tarihi bilgilerini girerek sonuçlarını öğrenebilecekler. Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapıldı.

LGS Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?

MEB tarafından yapılan açıklamada, “Öğrencilerin yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup, sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler ve Veliler İçin Bilgilendirme

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları için bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre yerleştirme yaptı ve sonuçları internet üzerinden erişime açtı. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası, okul numarası ve doğum tarihlerini girerek “2024 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonucu” ekranından sonuçlarını öğrenebilecekler.

Bu önemli duyuru ile birlikte, MEB’in resmi internet sitesi ve SMS bilgilendirme servisi üzerinden öğrenci ve veliler yerleştirme sonuçlarına kolayca ulaşabilirler.

LGS TERCİH SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.