Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK’dan Yerköylüler için önemli uyarı, sahte SMS’lere itibar etmeyin!

Yerköylüler İçin Kritik Uyarı: SGK, Genel Sağlık Sigortası Borçlarıyla İlgili Sahte SMS’ler ve Dolandırıcılık Teşebbüslerine Karşı Dikkatli Olunması Gerektiğini Açıkladı.

Yerköylüler İçin Kritik Uyarı:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarıyla ilgili dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.

SGK, sahte IBAN numaraları içeren SMS’lerle yapılan dolandırıcılık girişimlerinin arttığını belirtti ve bu tür mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yozgat SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların vatandaşlara GSS prim borçlarını ödemeleri için sahte SMS’ler gönderdiği ve bu mesajlarla IBAN numarası üzerinden ödeme yapmalarını talep ettiği belirtildi. Ayrıca, borçların icra yoluyla tahsil edileceği tehdidiyle vatandaşları korkutmaya çalıştıkları ifade edildi.

ÖDEMELERİ YALNIZCA RESMİ KANALLARDAN YAPIN

SGK, borç tahsilatları için SMS yoluyla IBAN numarası paylaşmadığını ve GSS borçlarının yalnızca resmi kanallar üzerinden ödenmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşların, borçlarını anlaşmalı bankalardan, bankamatiklerden, internet veya mobil bankacılık hizmetlerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile ödeyebileceği ifade edildi. Sahte IBAN numaralarına para aktarılmasının dolandırılma riskini artırdığına dikkat çekildi.

Dikkatli Olun ve Şüphelerinizde Resmi Kanallara Başvurun

SGK, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını ve aldıkları mesajları titizlikle incelemelerini tavsiye etti. Şüpheli durumlarla karşılaşıldığında SGK’nın resmi iletişim kanallarına başvurulması gerektiği hatırlatıldı.