Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK, Temmuz Ayı Zam Farklarını 26 Temmuz’da Yatıracak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan kişilere yönelik Temmuz 2024 dönemi zam farklarını ödeyeceğini duyurdu.

SGK’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, 5510 sayılı Kanun’un 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında aylık almakta olan 2 milyon 441 bin 795 kişinin Temmuz ayı itibarıyla aylıklarında oluşan fark tutarları, 26 Temmuz 2024 tarihinde hesaplara yatırılacak. Bu ödemeler, aylıkların alındığı banka ve PTT şubelerindeki hesaplara yapılacak.

Aylıklarını her ay düzenli olarak alan emeklilere, Temmuz ayı maaş farkı olarak 1 aylık maaş tutarında ödeme yapılacak. Üçer aylıklar halinde aylık alan kişilere ise şu şekilde bir ödeme planı uygulanacak:

  • 1’inci Grup: Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında aylık alanlar, Temmuz ayı itibarıyla 1 aylık maaş farkı alacaklar.
  • 2’nci Grup: Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında aylık alanlar, Temmuz ve Ağustos ayları için toplamda 2 aylık maaş farkı ödenecek.
  • 3’üncü Grup: Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında aylık alanlar, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için toplamda 3 aylık maaş farkı alacaklar.

SGK, toplamda yapılacak fark ödemesi tutarının 11 milyar TL olarak belirlendiğini de açıkladı. Bu ödemeler, emeklilerin maaşlarındaki farkların karşılanması ve yaşam standartlarının korunması amacıyla gerçekleştiriliyor. Emekliler, bu ödemeleri belirtilen tarihte hesaplarında görebilecekler.