YouTube

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Portekiz’de Ronaldo Tartışması: Lider mi, Yük mü?

Portekiz’de Ronaldo Tartışması: Lider mi, Yük mü?

Portekiz’de Ronaldo Tartışması: Yeri Doldurulamaz mı, Yük mü?

Portekiz, EURO 2024’teki ilk maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup etti ve F Grubu’ndaki ikinci maçında Cumartesi günü Türkiye ile karşılaşacak. Bu süreçte, Cristiano Ronaldo’nun takım üzerindeki etkisi ve geleceği hakkındaki tartışmalar yeniden alevlendi.

Portekiz’in yıldız oyuncusu Bernardo Silva, bir basın toplantısında, ünlü komedyen ve yazar Araujo Pereira’nın bir şakasını duyunca gülümsemekten kendini alamadı. Pereira, “Maç öncesi toplantılarda, taktik talimatları hemen kabul ediyor musunuz, yoksa Ronaldo’ya bir fikri olup olmadığını soruyor musunuz?” diye sormuştu. Elbette, Manchester City’nin orta saha oyuncusu Silva da taktikleri Ronaldo’dan almadıklarını belirtti, ancak Ronaldo’nun soyunma odasındaki güçlü varlığı, birçok kişinin bu şakayı gerçek sanmasına neden oluyor.

Ronaldo, eleme maçlarında 10 gol atarak Belçikalı Romelu Lukaku’nun ardından ikinci oldu ve 725 dakika ile Ruben Dias ve Bruno Fernandes’in ardından en çok forma giyen üçüncü Portekizli oyuncu olmasına rağmen, onun takımdaki rolü hâlâ tartışma konusu. Takımın İspanyol çalıştırıcısı Roberto Martinez, bu tartışmalara girmeyi reddediyor ve Portekiz’in “onsuz da kazanmaya hazır olduğunu” savunuyor.

EURO 2024 öncesi yapılan üç hazırlık maçında Ronaldo sadece İrlanda Cumhuriyeti’ne karşı alınan galibiyette sahadaydı ve takım oyuncusu olma yönündeki tavrıyla övgü topladı. İrlanda’ya karşı alınan 3-0’lık galibiyet sonrası Ronaldo, “Oynasam da oynamasam da koçun kararlarına saygı duyacağım” mesajını verdi.

Yorumcular, Ronaldo’nun yedek kulübesinden gelerek daha etkili olabileceğine inanıyor. “Dürüst olmak gerekirse, yedek kulübesinden geldiğinde etkisinin çok daha büyük olacağına inanıyorum,” diyorlar. “Sadece gollerinden ve asistlerinden bahsetmiyorum çünkü hepimiz onun Çek Cumhuriyeti ve Gürcistan gibi takımlara karşı gol atabileceğini biliyoruz. Genel performansını kastediyorum. Ronaldo’nun çok dakika alıp sonunda golü bulduğunu birçok kez gördük, ancak bu maçlara detaylı olarak bakarsak, olumsuz hareketleri, olumlulardan fazlaydı.”

Portekiz’in spor gazetesi Bola’da yer alan bir yazıda da, takımın çalıştırıcısı Martinez’e yanlış sorunun sorulduğu ima ediliyor. Gazete, Ronaldo olmadan takımın daha iyi olup olmayacağı tartışmasından çok, onsuz sahaya çıkmanın ne zaman normal olacağı sorusunun sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu tartışmalar, Portekiz’in büyük turnuvalardaki geleceği ve Ronaldo’nun bu gelecekteki yeri hakkında önemli soruların gündemde kalmasına neden oluyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji