Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayında vatandaşların manevi duygularını istismar eden dilencilere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Şehrin işlek caddelerinde yapılan operasyonda, ilginç bir yöntemle paralarını saklayan dilenciler yakalandı. Bir dilencinin, topladığı parayı Ramazan pidesinin içine gizlediği ve pideden 617 TL çıktığı ortaya çıktı.
Ramazan Denetimlerinde Artış
Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Faruk Erbek, denetimlerin yıl boyunca devam ettiğini ancak Ramazan ayında daha da yoğunlaştığını ifade etti. Erbek, “Ramazan ayında dilencilerin ve dini duyguları istismar eden kişilerin denetimlerini arttırıyoruz. Ekiplerimiz, hem sivil hem de üniformalı olarak sürekli olarak denetim yapıyor” dedi.
Dilenciler Karakola Götürüldü
Yapılan denetimlerde 7 dilenci tespit edilirken, bir dilencinin pidelerin içinde para saklama yöntemini kullandığı belirlendi. Pidenin içinden çıkan 617 TL, zabıta ekipleri tarafından incelenerek, dilenciye ait olduğu tespit edildi. Zabıta Müdürü Erbek, “Bu tür yöntemlerle para saklamaya çalışan dilencilere asla geçit vermiyoruz” diyerek, Ramazan ayının son gününe kadar denetimlerin devam edeceğini vurguladı.
Huzur İçin Sürekli Denetim
Yozgat Belediyesi, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla dilencilere karşı kararlı bir şekilde denetimlerini sürdüreceğini açıkladı. Belediye yetkilileri, yıl boyunca dilencilere göz açtırmayacaklarını belirtti.