Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖSYM Girenler için Önemli Haber: İşte Detaylar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS tercih işlemlerinin başlangıç tarihlerini duyurdu.

25 Temmuz’dan 2 Ağustos’a kadar sürecek olan tercih döneminde adayların, uzman desteği alarak ve kılavuzu dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerektiği belirtildi.

Başkan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylara seslendi: “Değerli adaylar, 2024-YKS sonuçlarının ardından tercih yapma süreci başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz’dan itibaren https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak. Tercihlerinizi belirlerken uzman desteği almayı unutmayın. İlgi ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurun, yayımlayacağımız kılavuzu detaylı bir şekilde inceleyin. Yapacağınız tercihlerin size ve geleceğinize hayırlı olmasını dilerim.”

ÖSYM’nin yayımladığı açıklamada, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Ön Bilgi Kılavuzu’nun erişime açıldığı belirtildi. Bu kılavuzun adaylara ön bilgi sunmak amacıyla yayımlandığı ve tercih yapmadan önce güncel kılavuzu incelemelerinin önem taşıdığı vurgulandı. ÖSYM, adayların tercih süreci boyunca internet sitesinden ve diğer iletişim kanallarından yapılacak duyuruları takip etmeleri gerektiğini de hatırlattı.