Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Necip Taşkın, Muayene Önceliği Verilmesini İstedi

Anadolu Sağlık Sen Genel

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na yazdığı mektupta, sağlık çalışanlarına muayene önceliği verilmesini talep etti. Sağlık Bakanı Memişoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Taşkın, sağlık sektöründe hem sağlık teşkilatlarının hem de sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti. Taşkın, sağlık çalışanlarının muayene önceliği sorununa özellikle vurgu yaptı.

Necip Taşkın, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2010/73-80 ve 2016/22 sayılı genelgelerine dikkat çekerek, sağlık kuruluşlarında halen acil vakalar, engelliler, hamileler, 65 yaş üstü yaşlılar, küçük çocuklar, şehit yakınları ve gaziler gibi grupların muayene önceliği bulunduğunu belirtti. Ayrıca hakimler, savcılar, valiler ve kaymakamlar gibi kamu görevlilerinin de bu öncelikten faydalandığını ancak sağlık çalışanlarının bu haktan yararlanamadığını ifade etti.

Mektubunda, sağlık çalışanlarının kendi kurumlarında dahi muayene önceliği olmadığını belirten Taşkın, bu durumun sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediğini ve iş veriminde düşüşe neden olduğunu söyledi. Taşkın, Sağlık Bakanı Memişoğlu’na hitaben yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bakanım,

Öncelikle Sağlık Bakanlığı görevine getirilmeniz nedeniyle yeni görevinizde başarılar diliyor, sendikamız ve sağlık çalışanları adına hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Sağlık hizmet sektöründe uzun yıllardır hizmet veren bir doktor olarak sizin de bildiğiniz gibi, hem sağlık teşkilatlarımızın hem de sağlık çalışanlarımızın pek çok sorunu çözüm beklemektedir. Bunlardan biri de sağlık çalışanlarının muayene önceliğinin bulunmamasıdır. Bu konuda sendikamıza yoğun talep gelmektedir.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2010/73-80 sayılı Genelgeler yayınlanmış, bu genelgeler ile muayene önceliği düzenlenmiştir. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2016/22 sayılı son Genelgesi ile de öncelikli olarak korunması ve özel tedbir alınması öngörülen vatandaşların sağlık hizmetinden öncelikli olarak yararlandırılmaları konusunda bir düzenleme yapılmıştır. Ayrıca 669 sayılı olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması ve Milli Savunma Üniversitesi kurulması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun Hükmünde Kararname’nin 106’ncı maddesi ile; Gülhane Askeri Tıp Akademisine bağlı eğitim hastaneleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezleri ile asker hastaneleri, dispanser ve benzeri sağlık hizmet birimlerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle ve şehit yakınları ile gazilere sağlık hizmeti sunumunda öncelik tanınacağı hüküm altına alınmıştır.

Sağlık kuruluşlarında halen acil vakalar, engelliler, hamileler, yaşlılar, çocuklar, şehit yakınları ve gaziler öncelikli olarak muayene olabiliyor. Ancak sağlık çalışanları kendi kurumlarında bu öncelikten yararlanamıyor. Yataklı tedavi kurumlarında çalışanlar sadece kendi hastanelerinde değil, diğer hastanelere muayene, tetkik ve tahlil amacıyla gittiklerinde de muayene önceliklerinin olmaması nedeniyle moral ve motivasyonları bozuluyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarına muayenede öncelik verilmesi talep edilmektedir. Sendika olarak biz de muayene önceliği verilmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz. Bilgilerinizi ve gereğini takdir ve tensiplerinize arz ederiz.” dedi.