YouTube

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Necip Taşkın, “Çalışan kadınların hakları için yeni düzenlemeler yolda”

Necip Taşkın, “Çalışan kadınların hakları için yeni düzenlemeler yolda”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı ve Yozgatlı hemşehrimiz Necip Taşkın, çalışan kadınların özlük, mali ve sosyal haklarının genişletilmesi için yeni düzenlemelerin Cumhurbaşkanlığı nezdinde gündeme geldiğini açıkladı.

Taşkın, çalışan kadınların sağlığını koruyacak şekilde özlük, mali ve sosyal mevcut haklarının genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak, iş, çocuk ve ev sorumlulukları arasında sıkışan kadınların bu durumdan kurtarılması için önlemler alınması gerektiğini belirtti. Özellikle doğum yapan kadın memurların analık izinlerinin artırılması ve bu izinlerin ücretli olarak kullanılabilmesi konusunda çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Araştırmaların, çalışan kadınların uzun ve yorucu mesailerin ardından aşırı yorgunluk yaşadığını ortaya koyduğunu belirten Taşkın, bebeği olan kadın çalışanların mesai saatlerinin düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmaların yanı sıra AK Parti’nin Kızılcahamam’daki 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında da bu konuların ele alındığını söyledi.

Taşkın, doğum yapan kadın memurların çocuklarını beslemek için uykusuz kalmalarının sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, analık izinlerinin günümüz ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak artırılması gerektiğini ve bu izinlerin asgari ücret düzeyinde ücretli olarak verilmesinin önemine değindi.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti yetkililerinin çalışan kadınların mağduriyetlerini gidermek için mevzuatta kalıcı ve pozitif ayrımcılığı hedefleyen düzenlemeler yapılması yönünde çalışmaların başladığını ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji