Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kronik Hastalığı Olanlar İçin Sıcak Hava Uyarısı: Dr. Mustafa Kozan’dan Öneriler

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, son zamanlarda artan sıcak hava dalgalarıyla birlikte, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkları olan vatandaşları uyararak, bu dönemde alınması gereken önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların özellikle diyabet ve hipertansiyon hastaları için risk oluşturduğunu belirterek, bu hastalara başta sıvı kaybı olmak üzere bir dizi konuda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle güneşin dik geldiği saatlerde dışarıda olmamaları konusunda uyarıda bulunan Kozan, aşırı sıcakların kalp krizleri ve böbrek yetersizliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.

Küresel ısınmanın etkisiyle her yıl yaz aylarında artan sıcaklıkların, beklenmedik hastalıkları da beraberinde getirdiğini dile getiren Kozan, özellikle diyabet ve hipertansiyon gibi sık görülen hastalıkların bu dönemde daha fazla risk altında olduğunu söyledi. Bu hastalıkların genellikle yaşlı ve orta yaş grubundaki bireylerde sessiz kalp hastalıklarına neden olduğunu belirten Başhekim, sıvı kaybının da bu grup için önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

Beslenme alışkanlıklarının yaz aylarında daha dikkatli şekilde planlanması gerektiğine de değinen Kozan, uzun günlerin etkisiyle birlikte beslenme programlarının değiştiğini ve özellikle yüksek glisemik indeksli meyvelerin tüketiminin kan şekerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Kozan, terleme artışı ve yeterince sıvı alınmamasının tansiyon dengesizliklerine ve ani şeker yükselmelerine neden olabileceğini ifade etti.

Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, “Özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasındaki saatlerde hastaların mümkünse serin ve gölgeli yerlerde kalmalarını öneriyoruz. Ayrıca, fiziksel aktiviteleri sınırlamaları ve güneşin altında uzun süre kalmaktan kaçınmaları önem taşıyor. Bu saatlerde dışarı çıkacak olanların yanlarında mutlaka su bulundurmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.