YouTube

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,00
  • BIST
    %-2,86
Kerkenes Harabeleri’nde 2024 kazıları başladı, Gergedan Boynuzu ve Fildişi süs eşyaları bulundu

Kerkenes Harabeleri’nde 2024 kazıları başladı, Gergedan Boynuzu ve Fildişi süs eşyaları bulundu

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan ve M.Ö. 600 yıllarına dayanan Kerkenes Harabeleri’nde 2024 yılı kazı çalışmaları başladı.

Kazıları yerinde inceleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kazı Başkanı Scott Branting’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Anadolu Platosu ve Bölgesinin En Geniş Yerleşim Yerlerinden Biri

Kerkenes Harabeleri, Anadolu Platosu ve bölgesinin en geniş yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Antik Pteria Kenti olarak da bilinen bu alan, 7 kilometrelik surla çevrili ve döneminin en gelişmiş sur sistemine sahip. 8 metre genişliğe ve 7 metre yüksekliğe ulaşan bu surlar, kentin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

20 Bin Yapı ve 70 Bin Nüfus

Tahminlere göre Antik Pteria Kenti’nde yaklaşık 20 bin yapı ve 60-70 bin nüfus barındırıyordu. Bu da kentin ne kadar kalabalık ve önemli bir ticaret merkezi olduğunu gösteriyor.

Kazılarda Gergedan Boynuzu ve Fildişi Süs Eşyaları Bulundu

Kazılarda bugüne kadar birçok önemli eser ortaya çıkarıldı. Son yapılan kazılarda ise gergedan boynuzu ve fildişi süs eşyaları bulundu. Bu bulgular, kentin zenginliğini ve ticaret yollarıyla olan bağlantısını gösteriyor.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan: “Tarihimize ışık tutuyoruz”

Kazıları yerinde inceleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Kerkenes Harabeleri’nde yapılan kazılar, tarihimize ışık tutuyor. Bu kazılar sayesinde antik kentin tarihi ve kültürü hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz. Bölgenin turizm potansiyelinin gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Kerkenes Harabeleri’nde 2024 yılı kazı çalışmaları devam ediyor. Kazılarda ortaya çıkacak yeni eserler, kentin tarihi ve kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji