Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar: “Çiftçilerimizin Yanındayız, TBMM’de Girişimlerde Bulunacağız”

İYİ Parti Yozgat Milletvekili

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Yozgat’ta yaşanan doğal afet sonrası çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini ve TBMM’de gerekli girişimlerde bulunarak çiftçilere destek olacaklarını vurguladı.

Yozgat’ta geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen şiddetli dolu afetinin ardından, İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Gökçekışla Köyünde bölgede incelemelerde bulundu ve konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Afetin yol açtığı hasarları ve çiftçilerin mağduriyetlerini dikkate alarak, Tarım Orman ve Köyişleri Eski Bakanı olarak tecrübesini ve bilgisini konuşturdu.

Milletvekili Kayalar, TBMM Genel Kurulu’nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, afetin bölgedeki etkilerini vurgulayarak, “Hiçbir ilimizde bu şekilde afetlerin olmamasını niyaz ediyorum. TARSİM sigortasına başvuran çiftçilerimize zararlarının bir kısmının karşılanacağını ancak bu yeterli olmayacağını belirtmek istiyorum. Çiftçilerimizin bu felaketin altından tek başına kalkamayacağını görmekteyiz.” dedi.

Kayalar, önerilerini sunduğu TBMM’deki konuşmasında, mağdur çiftçilerin tarım kredi ve kamu bankalarına olan borçlarının 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini ve yeni ekim için tohum, gübre gibi girdi desteği sağlanması çağrısında bulundu. Ayrıca, sulama kanalları ve yolların yeniden düzenlenmesi gerekliliğine dikkat çekti. Ancak yapılan oylamada önerileri iktidar kanadının oylarıyla reddedilen Kayalar, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Haziran ayında Paşaköy’de mağdur çiftçilerle buluşan Kayalar, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve çözüm arayışlarını sürdürdüğünü ifade etti.