YouTube

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Emekliler İçin Temmuz Zammı: 4 Yeni Formülle Maaşlar Ne Kadar Artacak?

Emekliler İçin Temmuz Zammı: 4 Yeni Formülle Maaşlar Ne Kadar Artacak?

Uzun bayram tatilinin ardından, emeklilerin merakla beklediği temmuz ayı maaş zammı gündemde. Emekliler, enflasyona ezdirilmemek için kök aylıklarında artış ve taban aylıklarda yükselme talep ediyor. Kamuoyunda ise zam oranı için dört farklı formül öne sürülüyor.

Emekli maaşları için temmuz ayında yapılacak zam hakkında çeşitli hesaplamalar gündeme geliyor. Özellikle kök maaşı, en düşük emekli maaşı altındaki emeklilerin sıfır zam almalarını önlemek için seyyanen zam formülü üzerinde duruluyor. Bu formülle kök aylıklar belli bir seviyeye çıkarılıp ardından temmuz artışı yapılabilecek. Emekliye zam düzenlemesi için nihai rakamlar 6 aylık enflasyonun kesinleşmesi sonrası belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranında, memur emeklileri ise enflasyonun %15’i aşan bölümü kadar fark alacak.

Birinci Formül

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için halen 10 bin TL olan en düşük aylığa enflasyon farkının üzerine bir artış yapılmadığı takdirde, kök aylıkları 6 bin – 8 bin TL bandında olan bu kesim, ara zam döneminde devlet katkısıyla 10 bin lira almaya devam edecek. Bu durumda aylıklarına enflasyon zammı yansımayacak. Ara zam döneminde taban maaşın yeniden belirlenmesi talepler arasında yer alıyor.

İkinci Formül

Beklenti, Hazine katkısıyla kök aylıklar değişmeksizin 13-15 bin lira arasında yeni bir taban maaşın belirleneceği yönünde. Ayrıca dillendirilen bir diğer formül ise kök aylıkların yükseltilerek 10 bin liraya çekilmesi.

Üçüncü Formül

Temmuz ayında memur emeklilerinin aylıklarında da refah payı beklentisi var. Yılbaşında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının memur emeklileriyle eşitlenmesi nedeniyle, temmuzda emekli memurun zam oranlarının geride kalması öngörülüyor.

Dördüncü Formül

Burada ise bütün emeklilerin zamlarının eşitlenmesi yönünde talep bulunuyor. Ancak şu anda emekliler için netleşen herhangi bir formül bulunmuyor. Eğer bayram izninin dönüşünde yeni bir gelişme olmazsa, emekli aylıklarının enflasyon oranında zamlanmasının beklendiği belirtiliyor.

Emekliler, temmuz ayında yapılacak düzenlemelerle ilgili olarak kesinleşecek rakamları merakla bekliyor. Taban maaşların ve kök aylıkların ne şekilde artacağı, önümüzdeki günlerde netleşecek olan 6 aylık enflasyon verileri ile birlikte daha da belirgin hale gelecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji