Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Düzenlemesi Son Aşamaya Geldi

Yaklaşık 4 milyon emeklinin

Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözleri, emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesine çevrilmiş durumda.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, belirlenen rakamın bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını ve yarın Meclis Başkanlığı’na verileceğini açıkladı. Güler, “Bütçe imkanlarının belirlenmesi gerekiyor. Analizleri topladık, bu akşam Cumhurbaşkanımıza sunacağız ve yarın Meclis Başkanlığı’na vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz, alternatifler var onlara bakıyoruz” dedi.

Üç Farklı Senaryo Üzerinde Duruluyordu

Emekli zammı için ilk etapta üç farklı rakam ortaya çıkmıştı. 10.000 TL olan en düşük emekli aylığının 11.500, 12.000 veya 12.500 TL arasında bir rakama çıkarılması konuşuluyordu. Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, şu anda masada iki farklı seçenek kaldı. En düşük emekli maaşının 12.000 veya 12.500 TL olacağı konuşuluyor. Ekonomi yönetimi ise elini sıkı tutarak 12.000 TL’de ısrarcı görünüyor. Son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek ve Cumhurbaşkanı bu rakamı daha da yukarı taşıyabilir.

4 Milyon Emekliyi İlgilendiriyor

Altı aylık enflasyon sonrasında emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak enflasyon zammı kök aylıklara uygulanıyor. Kök aylığı 7.710 TL ve altında olanların maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altına kalıyor. Bu durum, yaklaşık 1.8 milyon emeklinin refah seviyesinde herhangi bir değişiklik olmaması anlamına geliyor. Ayrıca, 2 milyon emekli ise belirlenen oranın altında zam alabilecek. Kök aylığı 9.610 TL’nin altında olanların zam oranı yüzde 24,73’ün altında kalacak. Örneğin, 8.500 TL olan bir emekli aylığı, yüzde 24,73’lük zam ile birlikte 10.602 TL’ye yükselecek. Bu da sadece 600 TL’lik bir artış anlamına geliyor.

Beklenen Zam ve Emeklilerin Durumu

Emeklilerin uzun süredir beklediği zam düzenlemesi, nihayet son aşamaya gelmiş durumda. 4 milyon emeklinin gözü kulağı, yapılacak bu düzenlemede. Emekli maaşlarındaki artış, emeklilerin hayat standartlarını doğrudan etkileyecek. Bu nedenle, belirlenen rakamlar büyük bir önem taşıyor.

Ekonomi yönetiminin elindeki veriler ve bütçe imkanları doğrultusunda belirlenen zam oranları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamalarına göre, yapılan analizler ve değerlendirmeler ışığında en uygun zam oranı belirlenecek ve bu akşam itibarıyla netleşecek.

Emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi, yaklaşık 4 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiriyor. Beklentiler yüksek, ancak bütçe imkanları ve ekonomi yönetiminin değerlendirmeleri doğrultusunda en uygun zam oranı belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği son karar, emekli maaşlarındaki artışın ne kadar olacağını netleştirecek. Emekliler ise bu düzenlemeyi büyük bir merakla bekliyor.