YouTube

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Çanakkale’deki Yangın Felaketinde İlerleme Durduruldu, 575 Hektar Zarar Gördü

Çanakkale’deki Yangın Felaketinde İlerleme Durduruldu, 575 Hektar Zarar Gördü

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde dün başlayan orman yangını, 14 saat süren yoğun mücadele sonucunda kontrol altına alındı. Yangının başladığı ilk andan itibaren havadan ve karadan sürdürülen müdahaleler, gün ışığıyla birlikte artarak devam etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının ilerlemesinin durdurulduğunu belirterek, can kaybının olmadığını ve 575 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Alevlerle Gece Boyu Mücadele

Eceabat ilçesi Kumköy yakınlarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla çevredeki ormanlık alana sıçradı. Havadan 9 uçak ve 6 helikopter, karadan ise 94 arazöz ve 540 personelin katılımıyla başlatılan müdahale, gece boyunca 970 personelin özverili çalışmalarıyla sürdürüldü. Yangının kontrol altına alınması için gösterilen çaba, sabah saatlerinde meyvesini verdi ve alevlerin ilerlemesi durduruldu.

“Tamamen Kontrol Altında Diyemiyoruz”

Bakan Yumaklı, yangının kontrol altına alınması için ekiplerin büyük çaba sarfettiğini ancak rüzgarın etkisiyle tamamen kontrol altına alındığını söylemenin şu an için mümkün olmadığını belirtti. Eceabat ilçesi civarındaki yangının etkili olduğu bölgeye girişler, Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamayla ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

Tarihi Alan Tehlike Altında

Yangının tarihi Gelibolu Yarımadası’na yakın bölgede olması, endişeleri artırdı. Bakan Yumaklı, 575 hektar alanın zarar gördüğünü, bunun 340 hektarının ormanlık alan olduğunu ve kalan kısmının ise tarım arazisi olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgedeki 530 kişinin Gençlik Konut Evi’ne yerleştirildiği bildirildi.

Ekiplerin Fedakarlığı Takdir Topladı

Gece boyu süren ve gün ışıklarıyla havadan desteklenen müdahalelerde görev alan ekiplerin fedakarlıkları, tüm ülkede takdirle karşılandı. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “Fedakâr orman kahramanlarımızın cansiperane mücadelesiyle yangının ilerlemesi durduruldu. Tüm imkanlarımızla yangını tamamen kontrol altına almak için gayret ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Çanakkale halkı, yangının tamamen söndürülmesi ve yaraların hızla sarılması için umutla bekliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji