YouTube

  • DOLAR
    %-0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %-0,29
  • BIST
    %-0,31
Boğulma Vakalarına Dikkat: Dr. Yıldırım, “Serinlemek hayatınızı tehlikeye atmasın”

Boğulma Vakalarına Dikkat: Dr. Yıldırım, “Serinlemek hayatınızı tehlikeye atmasın”

Yaz mevsiminin gelmesi ve sıcak havaların artması ile birlikte boğulma vakaları da artmaya başladı. Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde görevli Dr. Murat Yıldırım, bu konuda vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

Dr. Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Yaz mevsiminde serinlemek için su kenarlarına giden vatandaşlarımızın dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Özellikle çocuklar ve yüze bilmeyen kişiler asla denize veya havuza girmemeli. Ebeveynler çocuklarını su kenarlarında yalnız bırakmamalı ve her zaman gözetim altında tutmalıdır.” dedi.

Yıldırım ayrıca, boğulma vakalarında ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, “Boğulma vakalarında ilk müdahaleyi yapan kişilerin panik yapmadan soğukkanlı kalması ve gerekli adımları atması gerekiyor. Boğulan kişiyi sudan çıkarıldıktan sonra solunum ve kalp atışlarını kontrol etmeli ve gerekli yardımı sağlamalıdır.” dedi.

Dr. Murat Yıldırım, boğulma vakalarını önlemek için şu tedbirlerin alınmasını önerdi:

“Yüzmeyi bilmeyen kişiler asla denize veya havuza girmemeli. Ebeveynler çocuklarını su kenarlarında yalnız bırakmamalı ve her zaman gözetim altında tutmalıdır. Boğulan bir kişiyi sudan çıkardıktan sonra solunum ve kalp atışlarını kontrol etmeli ve gerekli yardımı sağlamalıdır. Can simidi gibi can kurtarma ekipmanları kullanılmalı. Alkollüyken denize veya havuza girilmemeli. Boğulma riski yüksek olan bölgelerde yüzülmemeli.” dedi.

Dr. Yıldırım, yaz mevsiminin keyfini çıkarırken boğulma vakalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji