Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birden fazla maaş alımı tarihe tarışıyor, yeni kamu düzenlemesi meclis’te kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen yeni yasa, kamuda tasarrufu artırmayı amaçlıyor ve 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek.

Birden Fazla Maaş Dönemine Son

Yeni yasa ile birlikte, kamuda birden fazla maaş alma dönemi sona erecek. Kamu görevlileri yalnızca bir görevi için maaş alabilecek ve bu maaş, en yüksek devlet memuru maaşını, yani 98 bin lirayı geçmeyecek. Huzur hakkı ve ikramiye gibi ödemelere de üst sınır getirilecek.

Birden fazla maaş alınmasını engelleyen düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Eylül 2024 yerine 1 Ocak 2025 olarak değiştirildi.

Tedbirlere Uymayanlara Yaptırım

Tasarruf tedbirlerine uymayan kamu görevlilerine, maaş kesintisi veya işten çıkarma gibi idari cezalar uygulanabilecek. Bu tedbirlerin denetimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak.

İhtiyaç Fazlası Araçlar Satılacak

Kamuda ihtiyaç fazlası araçların satışı gerçekleştirilecek. Ayrıca, araç dışından şarj edilebilen ve 70 kilometrenin üzerinde menzil sunan hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi teşviği sağlanacak.

Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı ise yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarılacak.