Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİK, Deprem Bölgesindeki Gazetelere İkinci Destek Paketini Görüşecek

Basın İlan Kurumu Genel

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, 21-23 Şubat 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından etkilenen 130 gazeteye yönelik ikinci destek paketi görüşülecek. Basın, Tarafsızlar ve Hükümet gruplarından oluşan Genel Kurul Üyeleri, afet bölgesindeki gazetelerin sorunlarına çözüm bulmak için bir araya gelecek.

Toplantı, BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın açılış konuşmasıyla başlayacak ve Başkanlık Divanı seçimi gerçekleştirilecek. Ardından, gündeme ilişkin önergeler oylamaya sunularak Genel Kurul Gündemi belirlenecek. Yönetim Kurulu, 2022 Yılı Faaliyet Raporu ve Denetçiler Raporları okunduktan sonra, İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonları çalışmalarına başlayacak.

Yönetim Kurulu tarafından sunulan teklifler arasında, deprem bölgesinde yayımlanan 130 gazeteye yönelik kolaylık sağlayacak uygulamalar ve maddi katkıları içeren ikinci destek paketi de yer alıyor. Basın dernekleri ile azınlık gazetelerine yapılacak maddi yardımın zarar ve hasar durumlarına göre deprem bölgesindeki gazetelere dağıtılması öngörülüyor. Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinde yapılacak düzenlemelerle deprem bölgesindeki gazeteler ve internet haber sitelerine yeni süreçte kolaylık sağlanması planlanıyor. Bölgedeki basın mensuplarına verilen faizsiz borç para miktarının artırılarak ödemelerde 6 aya kadar erteleme yapılabilmesi imkanı da teklifler arasında yer alıyor.

Genel Kurul, Komisyonların görüşleri doğrultusunda sunulan teklifleri karara bağlayarak görev süresini tamamlayacak. Toplantının sonunda, Genel Müdür Cavit Erkılınç, deprem bölgesindeki gazetelere yönelik hazırladığı rapora ilişkin bilgi verecek.

Yeni üyelerin katılacağı 32. Dönem Genel Kurulu Üyeleri, 24 Şubat 2023 Cuma günü ilk toplantısını gerçekleştirecek ve Yönetim Kurulu ile Denetçiler Kurulu üyelerini belirleyecek.