YouTube

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %2,26
Başhekim sıcak havalar için uyardı, “Mevsim şartlarına uygun giysiler tercih edin, bol su tüketin”

Başhekim sıcak havalar için uyardı, “Mevsim şartlarına uygun giysiler tercih edin, bol su tüketin”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sıcak Havalar İçin Uyardı: “Mevsim Şartlarına Uygun Giysiler Tercih Edin, Bol Su Tüketin”dedi.

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Demir, artan sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşları uyardı. Dr. Demir, mevsim şartlarına uygun giyinmenin, güneşten korunmanın ve bol su içmenin önemini vurguladı.

Dr. Demir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sıcak havalarda terletmeyen, hafif, rahat ve açık renkli giysiler tercih etmeliyiz. Bu sayede vücut ısımızın yükselmesini engelleyebilir ve daha serin kalabiliriz.”

Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için de şapka, güneş gözlüğü ve şemsiye gibi aksesuarlar kullanmamız gerektiğini belirten Dr. Demir, “Özellikle gün ortası güneş ışınlarından kaçınmalıyız. Mümkünse, günün serin saatlerinde dışarı çıkmaya çalışmalıyız.” dedi.

Dr. Demir, sıcak havalarda terleme yoluyla sıvı kaybının arttığını ve bu nedenle bol su içmenin hayati önem taşıdığını da sözlerine ekledi. “Susamadan da bol bol su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.” diye konuşan Dr. Demir, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan kişilerin sıcak havalarda daha fazla risk altında olduğunu ve bu gruba özel ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji