Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başhekim Demir, “Yoğun Bakımdaki Yakınlarınızı Ziyaret Ederken Dikkatli Olun!”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Demir, yoğun bakım ünitelerinde (YBÜ) tedavi gören yakınları ziyaret eden kişilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Dr. Demir, YBÜ’lerin özel bir ortam olduğunu ve hastaların enfeksiyonlara karşı daha savunmasız olduğunu vurgulayarak, ziyaretlere başlamadan önce hastanenin ve YBÜ’nün ziyaret kurallarının öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaret saatleri, izin verilen ziyaretçi sayısı ve giysilerle ilgili kısıtlamalar gibi kuralların hastane ve YBÜ’ye göre değişiklik gösterebileceğini belirten Dr. Demir, ziyarete gitmeden önce hastaneyle veya YBÜ’yle iletişime geçilerek güncel kuralların öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Ziyaretçilerin kendilerini de hazırlaması gerektiğini ifade eden Dr. Demir, YBÜ ortamının stresli ve duygusal açıdan zorlayıcı olabileceğini, bu nedenle sakin ve güçlü kalmaya çalışılması gerektiğini söyledi. Hastanın durumuna bağlı olarak, ziyaret sırasında üzücü veya rahatsız edici görüntüler görebileceklerini belirten Dr. Demir, buna hazırlıklı olunması ve duyguların yönetilmesi için bir plan olması gerektiğini vurguladı.

Dr. Demir, ziyaret öncesinde hastanın durumunun doktorundan veya hemşiresinden öğrenilmesi gerektiğini, bu sayede hastayla nasıl etkileşime gireceklerinin ve ona nasıl destek olabileceklerinin daha iyi anlaşılabileceğini, ziyaret sırasında el hijyenine, kişisel hijyene, sessizliğe ve sakinliğe dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Demir, hastanın dinlenmesine izin verilmesi, isteklerine saygı gösterilmesi ve ailesiyle ve arkadaşlarıyla iletişim kurulması gerektiğinin altını çizdi.