Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Işıkhan’dan, G20 toplantısında Türkiye’nin adil geçiş stratejisi tanıtımı

Türkiye, 2026’ya Kadar Adil Geçiş Stratejisi Hazırlayacak: Bakan Işıkhan G20’de Detayları Paylaştı

Türkiye, 2026'ya Kadar Adil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Brezilya’nın Fortaleza kentinde düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilen Adil Geçiş Liderlik Forumu’na katıldı. Toplantıda, Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşüm konusundaki çabaları ile Adil Geçiş Stratejisi’ne dair planları hakkında bilgi verdi.

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin 2026 yılına kadar ulusal düzeyde Adil Geçiş Stratejisi’ni hazırlayıp uygulamayı planladığını duyurdu. Işıkhan, konuşmasında Brezilya hükümetine G20 Dönem Başkanlığı konusunda sağladıkları misafirperverlik ve katkılardan ötürü teşekkür etti ve tüm G20 ülkelerine Bakanlar Bildirgesi’nin oluşturulmasındaki değerli katkılarından dolayı minnettarlığını ifade etti.

İş dünyasındaki dönüşümün ve çevresel zorlukların önemine değinen Işıkhan, otomasyon, yapay zeka ve yeşil teknolojilerin endüstrileri nasıl dönüştürdüğünü ve bu değişimlerin iş fırsatlarını nasıl yeniden şekillendirdiğini vurguladı. Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşüm sürecinde, bireylerin gerekli becerilerle donatılmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomik büyümeyi çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal eşitlik ile dengelemeye yönelik çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirten Işıkhan, bu çerçevede 2024-2028 dönemini kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi taslağının hazırlandığını aktardı. Bu stratejinin yeşil ve dijital dönüşüm taleplerine uygun becerilerin geliştirilmesi gibi dört temel politika eksenine sahip olduğunu belirtti.

İklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’nin İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hayata geçirdiğini ifade eden Işıkhan, ayrıca 2021 yılında Avrupa Yeşil Mutabakatı doğrultusunda hazırlanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın adil geçişi öncelikli hedef olarak belirlediğini söyledi. Türkiye’nin, düşük karbon ekonomisine adil ve kapsayıcı bir geçiş sağlamak için çeşitli mekanizmaları araştırdığını vurguladı.

Bakan Işıkhan, Yeşil ve Sosyal Ekonomi Dönüşüm Birimi’nin kurulmasının ve adil geçiş politikalarının geliştirilmesi için oluşturulan diyalog platformlarının Türkiye’nin bu konudaki kararlılığını pekiştirdiğini belirtti. Adil bir geçişin, dayanıklı, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir ekonomi inşa etme fırsatını sunduğunu vurgulayan Işıkhan, tüm toplumsal kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayan politikalar benimseyerek herkes için erişilebilir refahı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.