YouTube

  • DOLAR
    %-0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %-0,29
  • BIST
    %-0,31
Ankara Tren Garı Katliamı Davası’nda 25. Duruşma, Katılımcılar Adalet ve Kamu Görevlilerinin Yargılanmasını Talep Ediyor

Ankara Tren Garı Katliamı Davası’nda 25. Duruşma, Katılımcılar Adalet ve Kamu Görevlilerinin Yargılanmasını Talep Ediyor

Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim 2015’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 104 kişi için açılan davanın 25. duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmada katliamda sorumlu tüm kamu görevlilerinin de yargılanması talebi öne çıktı.

Katliamda yakınlarını kaybedenler ve yaralılar duygusal ifadelerle adalet arayışlarını dile getirdiler. Nuray Coşgun, oğlunu kaybeden bir anne olarak, “Gerçek adalet istiyoruz” dedi ve torununun babasız kaldığını, bu acının tarifsiz olduğunu söyledi. Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik ise, “9 yıldır tek talebimiz adalet. Bir tek kamu görevlisi yargılanmadı” diye konuştu ve oğlunun da kamu görevlisi olabileceğini hatırlattı.

Duruşmada dikkat çeken bir diğer nokta ise katılımcıların kamu görevlilerinin ihmalkarlığına yönelik tepkileri oldu. 10 Ekim yaralılarından İshak Kocabıyık, “Tek başına mı hareket ettiler?” diye sordu ve dönemin İçişleri Bakanı’ndan Emniyet Müdürüne kadar herkesin bildiklerini açıklaması gerektiğini vurguladı. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Arslan ise, “Bu katliamı yapanlar ellerini kollarını sallaya sallaya Suriye’den Türkiye’ye, Türkiye’den Suriye’ye geldiler. Onlara her türlü maddi ve lojistik destek sağlandı” dedi ve IŞİD’in yalnız olmadığını savundu.

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak ve Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk de katliamın arkasında IŞİD’in tek başına olmadığını savunan isimler arasındaydı. Kırkazak, “IŞİD bu katliamı tek başına yapmadı” dedi ve sorumluların yargılanması gerektiğini, aksi takdirde tarihin çöplüğünde yer alacaklarını söyledi. Merttürk ise, “Siz bugün burada alacağınız kararla insanlığa karşı bir suç olarak bunu kabul etmezseniz tarihin çöplüğünde yerinizi almaya karar vermiş olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Duruşmada KESK, CHP ve TMMOB gibi kuruluşlar da adalet talebini dile getirenler arasındaydı. KESK adına konuşan Ayfer Koçak, “Bu ülkede artık kimse adalete güvenmiyor” dedi ve adalete olan inancın yeniden yeşertilmesini istedi. CHP Milletvekili Osman Sarıbal ise, “Bu bir siyasi dava” dedi ve 10 Ekim’in Maraş Katliamı ve Madımak Katliamı’ndan ders alınması gerektiğini savundu. TMMOB adına konuşan Dersim Gül ise, “10 Ekim mitinginde farklı bir kurgu yürütülmüş olduğunu fark ediyoruz” dedi ve kamu görevlilerinin de sorumluluklarının yargılanmasını talep etti.

Duruşmada sanıklardan IŞİD üyesi Hacı Ali Durmaz, duruşmaya devam etmek istemediğini bildirdi. Hakim ise bu talebini reddederek dinlemesini istedi.

Duruşma saat 14.30’a kadar ara verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji