YouTube

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Anız Yangınında Acı Bilanço: 11 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Yaralı

Anız Yangınında Acı Bilanço: 11 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan anız yangınında 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yangının Diyarbakır’ın Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Yücebağ ve Yetkinler köylerinde dün akşam başladığı belirtildi.

Bakan Koca, yangında 78 kişinin de etkilendiğini ve bunlardan 6’sının yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, Şanlıurfa’da da bir hastanın entübe olarak tedavi edildiğini bildirdi.

Yangınlar nedeniyle olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 ambulans ve 3 UMKE timi ile Mardin’den 15 ambulans ve 4 UMKE timinin sevk edildiği kaydedildi. Bakan, yangınların söndürüldüğünü ancak soğutma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Adalet Bakanı Y Tunç, yangınla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ise Diyarbakır’da 8 bin 100 dönüm, Mardin’de ise 7 bin dönüm arazinin zarar gördüğünü belirtti. Yangın nedeninin henüz kesinleşmediğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, yangında 556 küçükbaş hayvanın telef olduğunu ve 78 vatandaşın tedavisinin sürdüğünü aktardı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji