Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’de Kongreler Öncesi Değişim Hamlesi, Yozgat’ta da Hareketlilik Bekleniyor

AK Parti’de Eylül ayında

AK Parti’de Eylül ayında start verilecek kongreler öncesinde değişim rüzgarı esmeye başladı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından 7 il başkanı değişti. 2023 Genel Seçimleri ve 2024 Yerel Seçimleri’nin sonuçlarına göre yapılan değerlendirmeler ışığında, partide değişim ve yenilenme adımları atılıyor. Bu çerçevede Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak il başkanlıklarına yeni atamalar yapıldı.

MYK Toplantısı ve Değişim Vurgusu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün akşam “değişim” ana gündemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından vurguladığı “değişim” talebi ve parti içi muhasebe, toplantının odak noktasını oluşturdu. Parti içi yeniden yapılanma çerçevesinde alınan bu kararlar, AK Parti’nin gelecek seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanması amacını taşıyor. Yeni il başkanlarının atanmasıyla birlikte, partinin yerel düzeydeki organizasyon ve performansının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Değişim Hamlesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “değişim” vurgusu, parti içindeki performans değerlendirmeleriyle uyumlu bir şekilde hayata geçiriliyor. Yerel seçimlerde elde edilen sonuçların analizi üzerine yapılan iç muhasebe, parti yönetiminin stratejik kararlar almasını sağlıyor. Yeni atanacak il başkanlarının tecrübeli ve dinamik profillere sahip olmaları bekleniyor. Bu isimlerin, parti tabanıyla uyum içinde çalışarak yerel seçimlerdeki hedeflere ulaşmada önemli bir rol oynaması planlanıyor. AK Parti’de yapılan bu değişikliklerin ardından, diğer illerde de benzer adımların atılması bekleniyor. Parti içi dinamiklerin güçlendirilmesi ve seçim stratejilerinin revize edilmesi, önümüzdeki dönemde partiye olan desteği artırmayı amaçlıyor.

AK Parti’de Değişim Süreci

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, teşkilat çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, “Teşkilat başkanlığımız çeşitli çalışmalar yapıyor. Bunun sadece seçim sonuçları bağlamında değil. Bazen bir yerde başarılı olunsa bile değişim gerçekleşebilir. O ilin sosyolojisini daha çok kucaklamak bakımından. Teşkilat başkanlığımız çok tecrübeli. Öteden beri Cumhurbaşkanımız, AK Parti kurulmadan önceki siyasi deneyimden başlayarak teşkilatlarda hassasiyeti var. Bunları bayrak yarışı çerçevesinde değerlendirmek lazım. Vekâletle idare edilen illerimize asaleten atama söz konusu olacak. Atandığı itibaren sizlere açıklayacağız. Kendi ritmi içinde devam ediyor” dedi.

Yozgat’ın Durumu

Öte yandan AK Parti’de başlatılan değişim hamlesinin Yozgat’a nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Kongreler öncesinde birçok ilçe teşkilatında yenilenmeye gidilmesi beklenirken, kadın ve gençlik kollarında da değişim yaşanacak. İl teşkilatı konusunda da genel merkezin alacağı karar beklenirken, yönetimin büyük ölçüde değişeceği ifade ediliyor.