İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-27 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen geniş çaplı uyuşturucu operasyonlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinesinde düzenlenen bu operasyonlar kapsamında, Yozgat’ın da aralarında bulunduğu 71 ilde toplamda 484 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Yapılan operasyonlar sırasında 7 milyon 830 bin 760 adet uyuşturucu hap da bulundu. 1.044 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 516’sı tutuklandı. 138 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerleriyle ilgili ise işlemler devam ediyor.
Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1.450 ekip ve 3.626 personelle gerçekleştirildi. 18 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeği de sahada yer aldı. Gaziantep, Ankara, Samsun, Adana, Konya, Bursa, İstanbul gibi büyük şehirlerin yanı sıra Yozgat’ın da bulunduğu 71 ilde yapılan baskınlarda 332 kilogram uyuşturucu madde ve 7 milyon 760 bin 690 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Jandarma Genel Komutanlığı ise 15 ilde 308 ekip ve 1.987 personelle operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar neticesinde 152 kilogram uyuşturucu madde ve 70 bin 70 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Diyarbakır, Mersin, Antalya, İzmir ve Muğla gibi illerde ise jandarma özellikle başarılı sonuçlar elde etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Her sokakta, her caddede, her köşe başında biz varız. Polisimiz ve Jandarmamızla gece gündüz demeden operasyonlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz” dedi. Ayrıca, Yerlikaya, valilere, Cumhuriyet başsavcılıklarına ve operasyonlara katılan tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti. Uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Bakan, halkın huzur ve güvenliği için sahada olmaya devam edeceklerini belirtti.
Bu operasyonlar, Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne sererken, yetkililer, halkın güvenliği için kesintisiz çalışmalarına devam edeceklerini açıkladılar.